CERM-HR zet de site verkenjezelf.be verder - 13/01/2017

Het project verkenjezelf.be werd eind 2011 in het leven geroepen door ETION. Samen met de provincie Vlaams-Brabant en VDAB werd de mini 360 graden feedback tool ontwikkeld. Sedert de start van het project staat de teller reeds op meer dan 9.000 deelnemers. Dit geeft meteen aan dat velen hun zelfkennis willen vergroten.

Logo-verkenjezelf-27nov2016.jpg

Wat is het?

Verkenjezelf.be is een gratis instrument waarmee je jezelf beter leert kennen via een eenvoudige online 360 graden feedback oefening. Je kan niet alleen individueel, maar ook als groep deelnemen: in het kader van teamontwikkeling geef je elkaar feedback via de tool. Zo kom je tot een betere samenwerking.
 

Hoe werkt het?

Aan de hand van 16 competenties doe je eerst een online zelfbeoordeling. Daarna nodig je een aantal mensen uit je omgeving uit (sparring partners) die jou beoordelen op dezelfde set van competenties. Er is ook de mogelijkheid om bij elke competentie wat uitleg te geven. Op die manier kom je snel te weten hoe de anderen jou zien.
 
samenwerken_grafiek
 

Wat brengt het op?

Een accurate zelfkennis is de basis om juiste levenskeuzes te maken. Zeker voor het maken van succesvolle studiekeuzes en loopbaankeuzes is zelfinzicht cruciaal. De tool is dus voor iedereen: leerlingen en studenten, werkenden, werkzoekenden, werkgevers.
 

Waarom zet CERM-HR deze site verder?

In de rol van HR-consultant ervaart CERM-HR dagelijks het belang van een juist zelfinzicht. Kandidaten voor vacatures hebben zeker een streepje voor als ze zichzelf genuanceerd kunnen inschatten en weten over welke talenten ze beschikken. Dat geldt evengoed voor wie loopbaanbegeleiding volgt: om een succesvolle loopbaankeuze te maken, weet je best over welke troeven je beschikt. Het past helemaal in de MVO-visie van CERM-HR om iedereen op weg te zetten naar duurzame studie- en loopbaankeuzes. Voor organisaties en werkgevers die een 360 graden feedback op maat wensen, is er de uitgebreide versie.

Terug naar overzicht nieuwsberichten