De consultants van CERM-HR halen het sterkste uit mens en organisatie. We zijn erop gericht om talent en engagement te ontdekken en te stimuleren.
Door inzicht in mens en organisatie realiseren we duurzame groei bij zowel de individuele medewerker, de afdeling als de hele organisatie.
In al onze acties zijn we:
Bij CERM-HR stellen we duurzaamheid voorop: duurzaam HR(M) en duurzaam talent, want wij zijn met mensen en hun toekomst bezig. We maken die begrippen bespreekbaar. Waar mogelijk ook meetbaar.
Lees hier hoe we onze visie concreet vertalen in engagementen en acties. Op onze manier nemen we verantwoordelijkheid op voor mens, maatschappij en milieu.
Het is een uitnodiging tot dialoog; we staan open voor je vragen en reactie.
CERM-HR gaat voluit voor MVO en wil een steeds betere leerling zijn. Met onze activiteit hebben we natuurlijk het meest impact op mens en maatschappij; ons engagement op het vlak van milieu is echter meer dan symbolisch. Het is een kwestie van geloofwaardigheid.
Onze baseline ‘CERM-HR zet in op duurzaam talent’ is niet vrijblijvend! Als HR-consultant is het onze verantwoordelijkheid en rol om via adviezen een positieve impact te hebben op mensen en op de werking van de organisaties. Daarbij respecteren we het belang van alle stakeholders: personeels- en loopbaanadvies is pas duurzaam wanneer er een win-win is voor iedereen. Bij ons haalt gewetensvol en ethisch handelen het van snel geldgewin.
Niet alleen voor rekruteringen en assessments krijgt CERM-HR een kwaliteitslabel, ook voor de adviezen inzake duurzaam HRM doorstonden we in 2018 een audit: Bureau Veritas toetste de kmop-norm op basis van een aantal vereisten zoals bewijs van ervaring, klantentevredenheid, kennis kmo-portefeuille, integriteit.
We beschouwen medewerkers als belangrijke stakeholders in plaats van ‘resources’. Met stakeholders ga je een eerlijke dialoog aan over het wederzijds engagement. Bij onze klanten helpen we bouwen aan een duurzamer personeelsbeleid.
Om doelgericht te kunnen bijsturen in een organisatie, ontwikkelden we een eigen ‘Audit duurzaam mensbeleid’. Via een online bevraging krijgen we zicht op de duurzaamheid van het personeelsbeleid en de verbeteracties.
In de media verhelderen we onze kijk op een duurzamer mensbeleid. Je kan de artikels hier raadplegen (bijlage Knack en De Morgen):
Hieronder een overzicht van de mensen en organisaties die met ons in contact staan. In de praktijk willen we vooral verantwoording afleggen aan de sollicitanten, de deelnemers aan assessments en loopbaanbegeleiding, de medewerkers, onze klanten en leveranciers.
Bij zijn oprichting in 1977 was CERM-HR één van de pioniers als privaat arbeidsbemiddelingsbureau. Het kantoor ontwikkelde zich tot een vaste waarde in het landschap van de werving- en selectiebureaus. Werving- en selectieopdrachten, potentieelonderzoeken en organisatieadvies waren gedurende decennia de rode draad in de dienstverlening.
Het kantoor werd in 2000 volledig overgenomen door Wouter Beel, bedrijfspsycholoog (KULeuven). Met een sterke continuïteit in de bedrijfsvoering als toegevoegde waarde, levert CERM-HR ondertussen een breed palet van HR-advies. De arbeidsmarkt is het laatste decennium immers drastisch gewijzigd. Door diversificatie wist CERM-HR zich goed te handhaven.
In 2010 was CERM-HR één van de vier inspirators in de realisatie van het witboek ‘Corporate Social Responsibility & duurzaamheid: de nieuwe uitdagingen voor HRM’. Daarin belichtten we het thema ‘duurzaam werven en selecteren’. Deze bijdrage was de aanloop voor het lidmaatschap van The Shift, het lerend netwerk rond duurzaamheid. Daarmee zetten we een grote stap in de richting van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
We publiceren het eerste duurzaamheidsverslag. CERM-HR wordt een erkend centrum voor loopbaanbegeleiding.
We lanceren de nieuwe website en de audit duurzaam mensbeleid. CERM-HR wordt herbevestigd als erkend loopbaancentrum en erkend dienstverlener KMO-portefeuille (via een kmop-audit door Bureau Veritas).
In het kader van de verslaggeving is CERM-HR ook transparant over het financieel plaatje. We leggen daarom een link naar de laatste gepubliceerde jaarrekening (Nationale Bank).